skip to content

 

 

 

ארץ הגליל
 אז  ,הבה  נגלילה...

הגליל הוא העתיד.אני מאמין בכך באמונה שלמה. גם אבות אבותי האמינו  בחבל הארץ הזה.

רבי חיים אבועלפיה שבני דורו אמרו עליו " שהיה "גדול הדור ,שאין כמוהו בכל הארץ" היה מחדש הישוב היהודי בטבריה במחצית המאה השמונה עשרה .סב סבי היה נינו. בשבילי הוא היה חלוץ שבחר בחירה נכונה. עובדה אנו כאן כבר 270 שנה . היו גם חלוצים לפניו ואחריו. בני העליה הראשונה בסיוע הברון רוטשילד הנדיב הידוע, קבעו כאן את ביתם. את עתידם. למרות המחלות,המחלוקות המלחמות היה  להם יעד. חלום להגשים.

אנו זקוקים לעוד מליון תושבים לגליל ולנגב. חוזת מדינת היהודים , הגבירה , חנה נשיא-דונה גרציה מנדס, חלמה גם היא על  ישוב הגליל ביהודים מכל העולם. על אוטונומיה יהודית בטבריה  במאה השש עשרה ב-1560-

כבר  לפני 450 שנה ,הבינה האשה החכמה הזאת, שבחירתה במקום המרוחק מהמרכז,יחזק כטבעת עוטפת את  המרכז. פריפריה חלשה תחשוף  את המרכז לבעיות בטחוניות וכלכליות .

השקעה נבונה בעורקי תחבורה, תשתיות לתעשיה מסחר,בריאות,חינוך ובאיכות חיים לתושבי הנגב והגליל, תחזק את המדינה שעיקר תשומת הלב שלה נתון לרצועה הצרה שבין גדרה לחדרה.

יש חיים אחרי חדרה...כי באמת צריכים לשים את הגליל במרכז. רצף טריטוריאלי בגליל ,יתרום לבטחון ולכלכלה. הטבות לזוגות צעירים המתכננים לחיות בגליל , תטיב עימם ועמנו. חובה להשקיע עוד ועוד בשיווק ובתשתיות. להשקיע בכל האוכלוסיות. פתוח נבון יקטין פערים דמוגרפיים. אנו זקוקים למפעלים לאמצעי יצור.הממשלה ונבחרי הציבור ושליחיו ,צריכים לשנות את הראש.הגליל זה לא רק תיירות ושירותים. אנו זקוקים כאן למפעלים חכמים הכי מתפתחים , הכי מודרניים.

וידוי אישי : התעקשתי  באופן קנאי, להמשיך לגור רק בגליל.לבנות כאן את חיי וחיי ילדי.  כמו שעשו  בני משפחתי  במשך כ-270 שנה .כאן גם הקמתי עסק משגשג , בו מועסקים מאות מתושבי טבריה והסביבה.אני מאמין ומלא תקוה שאכן העתיד (כמו גם העבר המפואר)  הוא כאן בגליל . באחד המקומות היפים בעולם. יהלום שיש ללטש אותו. פינת חמד שיש לה את כל התנאים לאיכות חיים גבוהה ביותר. האקלים הנהדר,יש כאן  בשבעים עד שמונים אחוז מהשנה אביב. אין פקקי תנועה ועשן וזיהום אויר. כן, ואפשר לשמוע ולראות ציפורים בכל בוקר מלטפים את נוף הבריאה הקסום, מלא הוד והדר, הרים, עמקים, אגמים, בצבעים חמים, הנשלטים בירוק, תכול וחום, המחברים בין אדם לאדמה. כיף כאן. אלה הן לא קלישאות . מי שחי בגליל יודע.כבר לפני שלושה עשורים פותח כאן דגם אשר הפך למודל בתעשייה המודרנית, כמו שבגליל שבישראל מצאו יזמים את יתרונות הפריפריה, כך נהגו בתחילת שנות ה-2000 חברות הטכנולוגיה העולמית להפוך את חבל בנגלור הנידח שבהודו מחיסרון ליתרון משממה לנווה מדבר פורח משגשג. אלא שאת הדוגמא הזאת חובה בגליל להמשיך למנף וליישם, זה אכן כאמור כדברי השיר, ייתכן, זה אפשרי. החזון והתקווה ששנוי התפיסה והמהפכה הטכנולוגית, הביו טכנולוגית, הרפואית תגיע בקרוב גם לגליל- כך נבטיח חוסן ,כך תתעצב ותתעצם  הארץ הנפלאה שלנו. הגליל  יהפוך בזכות הכוונה ממשלתית  למשמעותי מאד במשוואת ההשרדות של מדינת ישראל.הגליל היה ויהיה טבור הארץ. כמו שישראל היא הסטרטר של העולם

יש המון יתרונות בגליל למי שמחפש חיים איכותיים. היעילות שבניידות.להגיע למקום העבודה  זה עניין של דקות. ללא כבישים עמוסים ומפוקקים, כמעסיק  אני מעיד  שמקומות התעסוקה בגליל מייצרים נאמנות, עובדתית  הוותק גבוה יותר , תחלופת העובדים נמוכה. המחיה ,הדיור והחינוך זולים יותר.עלויות היצור נמוכות יותר. אני מעודד  מאד ממה שצומח כאן. מהחינוך שנמצא במגמת טיפוס , מבניית התשתיות לרבות כבישים רחבים ומחלפים מודרניים, הרכבת שבדרך, מההשקעות בבית הספר לרפואה בצפת, במכללות האזוריות, מהטיפול באתרי מורשת המחברים אותנו לעבר, חשוב להשקיע בשדה תעופה לטיסות פנים, והכי חשוב כאמור הכוונה ממלכתית ויצירת סל הטבות למעסיקים להמשיך לפתח בגליל מקומות תעסוקה לטיפוח ההון האנושי המצויין בתעשיות עתירות ידע ותחכום. אבותינו ציוו לנו את ארץ הגליל ואנחנו נגן עליה ומכאן על כל הארץ.

הבה נגלילה...

 

 יעקב אמסלם – אמסלם תיירות ונופש- אוגוסט 2011